Tips om je auto te beveiligen tegen autodiefstal en auto inbraak

Tips om je auto te beveiligen tegen autodiefstal en auto inbraak

Auto diefstal en inbraken bij woning inbraken zijn helaas een veelvoorkomend probleem. Bij een auto-inbraak proberen criminelen in te breken in een geparkeerde auto om waardevolle spullen te stelen die zich in de auto bevinden, zoals laptops, telefoons en geld. Autodiefstal betekent dat de hele auto wordt gestolen door criminelen, zonder dat er eerst sprake is van inbraak. Autodiefstal na woninginbraak is nog een stap erger, dit betekend dat criminelen eerst inbreken in een huis en vervolgens de autosleutels stelen om de auto te stelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je auto te beveiligen tegen diefstal en inbraak. In deze blog bespreken we de beste tips om je auto te beschermen.

Inleiding

Auto inbraken bij woning inbraken zijn een groot probleem. In Nederland worden er jaarlijks duizenden auto’s gestolen, waarvan een groot deel bij woning inbraken. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen om te voorkomen dat jouw auto gestolen wordt. In dit artikel vind je praktische tips om je auto te beschermen tegen inbraken.

Hoe komen criminelen binnen?

Voordat we ingaan op de tips om je auto te beveiligen, is het belangrijk om te weten hoe er wordt ingebroken in een woning. Vaak breken ze in via een raam of deur. Maar ze kunnen ook de sleutels van de voordeur bemachtigen door bijvoorbeeld de brievenbus te gebruiken. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk de auto stelen die voor de deur staat geparkeerd. Ook kunnen voordeuren die niet op het nachtslot zijn gedraaid, eenvoudig worden open gemaakt, ook wel flipperen genoemd.

Tips om auto inbraken te voorkomen

Parkeer je auto op een veilige plek
Parkeer je auto op een goed verlichte plek waar veel mensen langskomen. Bijvoorbeeld op een drukke straat, bij een winkelcentrum of bij een parkeergarage. Als er weinig mensen zijn, dan hebben criminelen meer tijd om ongestoord hun gang te gaan.

Sluit altijd de auto goed af
Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het vaak genoeg dat mensen hun auto niet goed afsluiten. Controleer daarom altijd of de ramen en deuren goed dicht zijn.

Verstop geen waardevolle spullen in je auto
Laat geen waardevolle spullen achter in je auto, zoals een laptop of telefoon. Als criminelen waardevolle spullen zien liggen, dan zijn ze eerder geneigd om in te breken.

Bewaar de sleutel niet in de directe omgeving van de voordeur
Veel mensen verstoppen hun reservesleutel bij de voordeur. Dit is echter een slecht idee, want criminelen weten dit ook. Bewaar je sleutels daarom op een veilige plek, bijvoorbeeld in een kluis.

Ook zijn mensen zich er niet van bewust dat criminelen auto’s kunnen stelen zonder dat ze daarvoor een sleutel nodig hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zogenaamde “keyless entry” systeem. Hierbij kan de auto geopend en gestart worden zonder dat de sleutel fysiek gebruikt hoeft te worden. Criminelen kunnen de sleutelcodes op afstand opvangen en zo de auto ontgrendelen en stelen. Om dit te voorkomen zijn er speciale zakjes op de markt waarin de autosleutels opgeborgen kunnen worden, waardoor het signaal geblokkeerd wordt.

Installeer een autoalarm
Een autoalarm schrikt criminelen af. Als ze proberen in te breken, gaat het alarm af en worden ze betrapt. Hierdoor zullen ze minder snel jouw auto als doelwit kiezen.

Gebruik een stuur- of pedaalslot
Een stuur- of pedaalslot maakt het voor criminelen moeilijker om de auto te stelen. Hierdoor zullen ze sneller op zoek gaan naar een ander doelwit.

Schaf een startonderbreker aan
Een startonderbreker zorgt ervoor dat de auto niet gestart kan worden zonder de juiste sleutel. Dit maakt het voor criminelen nog moeilijker om jouw auto te stelen.

Gebruik beveiligingscamera’s
Als je beveiligingscamera’s hebt bij je woning, plaats deze dan ook gericht op de oprit waar je auto geparkeerd staat. Dit kan helpen bij het afschrikken van potentiële criminelen en kan ook als bewijsmateriaal dienen in geval van diefstal.

DomotiGuard zorgt ervoor dat ongenode gasten geen kans krijgen en bij detectie direct afgeschrikt worden door stevige licht- en geluidssignalen.

Benieuwd wat professionele beveiligingscamera’s kosten bij DomotiGuard? Neem dan snel contact met ons op!

Laat sleutels niet zichtbaar liggen
Als je jouw autosleutels in huis laat liggen, leg ze dan niet op een plek waar ze vanaf de straat zichtbaar zijn. Dit maakt het voor criminelen gemakkelijk om de sleutels te stelen.

Schaf een GPS tracker aan
Met een GPS tracker kan je de locatie van je auto in de gaten houden. Als de auto gestolen wordt, kan je de locatie gemakkelijker traceren en de politie inlichten.

Laat de sleutel niet in het contact zitten
Laat de autosleutel nooit in het contact zitten, ook niet als je even snel iets uit de auto gaat halen. Dit maakt het voor criminelen gemakkelijk om de auto te stelen.

Laat de ruiten van de auto graveren of etsen
Door de auto te laten graveren met een uniek nummer, is de auto makkelijker te identificeren. Dit maakt het voor criminelen lastiger om de auto door te verkopen. Met etsen wordt het kenteken in elke ruit gezet.

Zorg voor goede buitenverlichting
Goede buitenverlichting maakt het voor criminelen moeilijker om ongezien bij jouw auto te komen. Het schrikt ze af en verhoogt de pakkans.

Maak gebruik van een sleutelkastje
Als je thuis vaak de autosleutels vergeet mee te nemen, kan je een sleutelkastje gebruiken. Zo kan je de sleutels veilig opbergen en kan je voorkomen dat ze gestolen worden.

Persoonlijke eigendommen.
Laat bijvoorbeeld nooit een laptop of tablet in de auto liggen. Vooral in de auto zijn deze persoonlijke eigendommen eenvoudig te stelen. Ook is het handig om gebruik te maken van een laptop kluis. Zo kan de laptop al een stuk lastiger meegenomen worden, maar door middel van een kluis is de data ook niet op afstand uit te lezen.

Conclusie

Auto inbraken bij woning inbraken zijn een groot probleem en kunnen leiden tot veel schade en overlast. Door gebruik te maken van de bovenstaande tips, kan je de kans op diefstal verkleinen en je auto beter beschermen tegen criminelen. Het is belangrijk om altijd alert te zijn en de juiste maatregelen te nemen om jezelf en je eigendommen te beschermen.

De aanwezigheid van beveiligingscamera’s kan ook helpen bij het voorkomen van criminaliteit. Criminelen zijn minder geneigd om een misdaad te plegen als ze weten dat er beveiligingscamera’s aanwezig zijn. Dit kan helpen bij het verminderen van criminaliteit in een bepaald gebied.

Geïnteresseerd in beveiligingscamera’s? Neem dan snel contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Zijn deze maatregelen voldoende om mijn auto te beschermen tegen inbraak?
Deze maatregelen helpen om de kans op diefstal te verkleinen, maar het is nooit 100% waterdicht. Blijf daarom altijd alert en neem indien nodig extra maatregelen.

Kan ik mijn autoverzekering ook gebruiken als mijn auto gestolen wordt?
Ja, als je auto gestolen wordt, kan je in veel gevallen een claim indienen bij je autoverzekering. Het is wel belangrijk om goed te controleren wat er precies gedekt wordt en of je aan alle voorwaarden voldoet.

Moet ik extra betalen voor beveiligingsmaatregelen voor mijn auto?
Sommige maatregelen, zoals een startonderbreker of GPS tracker, moeten apart aangeschaft worden en kosten dus extra geld. Maar het is vaak de investering wel waard, omdat het kan helpen om diefstal te voorkomen en de kans op schade te verkleinen.

Wat moet ik doen als mijn auto gestolen wordt?
Als je auto gestolen wordt, moet je dit direct melden bij de politie en je autoverzekeraar. Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals het kenteken en de locatie van de diefstal.